top of page

La Colline, gelegen op een zonnige flank aan de rand van Sarlat-La-Canéda, is de ideale uitvalsbasis om de Dordogne te verkennen. Een korte wandeling (2 km) brengt u in het wereldberoemd gerestaureerd middeleeuws stadscentrum van Sarlat-La-Canéda.

Sarlat heeft het label "kunst en geschiedenisstad" en ligt in het hart van de Périgord Noir. Deze streek is bekend om haar prachtige natuur, lekkere keuken, rijke geschiedenis en beschermd patrimonium.

In de onmiddellijke omgeving vindt u talrijke prehistorische sites en beschilderde grotten waarvan er 15 behoren tot het UNESCO werelderfgoed, denk maar aan de grot van Lascaux.

De Périgord die 10 van de "mooiste dorpen van Frankrijk" telt biedt voor elk wat wils: kastelen, bruggen, abdijen, kerken, kronkelstraatjes...

Volgens ons behoren de gezellige marktjes ook tot "les incontournables" van deze regio.

Rocamadour, een bedevaartsoord dat behoort tot het UNESCO werelderfgoed, bevindt zich iets verder (50 km) maar is absoluut een uurtje rijden waard.

Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen kiezen uit tal van sportieve activiteiten en leuke evenementen.

Liever wat minder actief? Op 10 minuutjes rijden ligt "L'étang de Tamniès" een mooi recreatiedomein. Uiteraard kan u ook gewoon genieten van de rust in onze tuin met een wijntje en een goed boek.

bottom of page